Door Wout Schotsman op 29 januari 2014

De poster: Voor een sterker en socialer Ede.

Vroeger – zo vertellen oudere partijgenoten ons – waren alle partijleden actievoerders. Campagnevoeren was voor echte mannen: min of meer een fysieke strijd. Als een tegenpartij ergens een poster had hangen dan plakte je de poster van de PvdA daaroverheen. Als je betrapt werd, liep je het risico dat je eigen emmer met plaksel over je hoofd leeg gegooid werd. Dat was humor! Toen kwam je nog stoer uit voor je politieke mening: je plakte natuurlijk een PvdA poster voor je raam of op een bord in je tuin. Dan had je een brief van het partijbestuur gekregen: “Hang onze lijsttrekker op!”. Dat was ook humor!

Tegenwoordig kruipen de partijen bij elkaar in een warme ruimte en plakken gezamenlijk de gemeentelijke verkiezingsborden vol. Heel eerlijk. Allemaal evenveel ruimte op het bord… En als er een partij toch over posters van een ander heen plakt, is er verontwaardiging. Niks boos doen! Terug plakken!

Straks staat straks onze Marije op zo’n 35 driehoeksborden, aan lantaarnpalen. Stoer! Armen over elkaar: kom maar op! Waar staat ze voor? Voor een sterker en socialer Ede. En wij staan achter haar. En met ons nog een dikke 10.000 Edenaren, hopen we. Hoe meer hoe liever.

Wellicht meer dan ooit is het van belang te gaan stemmen en progressief te stemmen. In Ede betekent dat vooral PvdA stemmen. Als je Ede wilt laten bruisen. Als je wilt dat er meer moet kunnen in Ede. Als je wilt dat Ede economisch sterk is om ook sociaal sterk te kunnen zijn. Daar hebben wij die jonge vrouwelijke lijsttrekker voor, die al een paar jaar haar kwaliteiten als wethouder heeft getoond. Die het durft veranderingen door te voeren, met vertrouwen in de toekomst.

Dat is de humor van vandaag. Berichten plakken op het prikbord van de sociale media. En het wordt pas echt lachen als we een flink aantal extra zetels winnen. Dan worden onze verkiezingsslogans ineens niet alleen maar meer idealen, maar vaste voornemens. Dan kunnen we echt aan het werk. Zo hoort het voor de Partij van de Arbeid: echt aan het werk. Kom op Edenaren! Laat ons op 19 maart lachen en beleef er daarna zelf vier plezier aan.

poster pvda A3

Wout Schotsman

Wout Schotsman

1 Naam: Wout Schotsman 2 Leeftijd: 70 jaar 3 Dagelijks leven:  correspondent Bennekoms Nieuwsblad 4 Thuissituatie: Bijna 50 jaar getrouwd met Thea, woon ruim 40 jaar in Bennekom, waar dochter, echtgenoot en kleindochter ook wonen, zoon in Amersfoort 5 Hobby’s: Lezen, jeugdbegeleiding badminton in Ederveen, Kinderdorp in Bennekom 6 Mooiste plek in Ede: Goudsberg Lunteren en

Meer over Wout Schotsman