3 mei 2014

ALV en “Afscheid” Wout Schotsman en Astrid Wagenaar

Op de druk bezochte Algemene Ledenvergadering besprak de PvdA afdeling Ede op 29/4 de jaarverslagen van bestuur en fractie en de coalitieonderhandelingen.

De ledenvergadering is blij met de nieuwe coalitie en complimenteert Marije Eleveld en Harry van Huijstee.

Het ontwerp convenant is nu heel anders: Andere tijden, een nieuwe coalitie met een nieuwe manier van werken. Meer dualisme, meer ruimte voor de Raad want minder harde afspraken. Met een convenant dat begint als een essay met een gedicht en een droom. In droom en afspraken het mooie vooruitzicht van een gerestaureerd Openluchttheater met daarin elk jaar een multiculturele dag voor alle Edenaren. Als mensen zorg nodig hebben wordt hulp geboden dicht bij en zonder veel gedoe. En op zondag kun je terecht in Cultura.

Met applaus werden Harry en Marije bedankt en beiden veel succes gewenst. Marije met haar brede portefeuille met Financiën,Personeel, Wonen, RO stedelijk gebied en Wijken. Harry als fractievoorzitter met een coalitieakkoord waarin veel vrijheid voor de Raad. De leden zien het met spanning en vertrouwen tegemoet en zijn blij dat Henk Buikema, nadat Marije tot wethouder is gekozen, de opvolger wordt van Astrid Wagenaar in de Raad.

Afscheid Astrid en Wout:

Hoogtepunt van de avond was het afscheid van Astrid Wagenaar als raadslid en Wout Schotsman als fractiesecretaris/ fractievolger en van Henk Buikema en Willem Jezeer uit het bestuur.

Willem en Henk werden vanuit historisch perspectief uitgeluid door Aart Homoet.

Maarten-Jan Kettmann was gevraagd om Astrid en Wout te lauweren. In zijn speech roemde hij Astrid en Wout zoals Maarten-Jan dat zo geweldig kan.

De typering van Wout door Maarten-Jan: Jij organiseerde 6 campagnes voor de Tweede Kamer, 8 (!) campagnes voor de Raad en talloze partijcongressen, afdelingsavonden en nieuwjaarsbijeenkomsten. Wout altijd bezig, altijd aan het organiseren. Je schreef alles op met een piepklein potloodje waar altijd een punt aan zat. Wout, je hebt een tomeloze ijver en eeuwig brandend enthousiasme en herculische dadendrang.  Wat we ook van je vroegen, maar als we de vergader- of cafétafel verlieten, dan meende ik bij jou altijd enige kwispeling  te zien, soms zelfs een stiekeme huppelpas. Je hele wezen straalde dan uit:”ha, het mág weer”

 

Simon van de Pol