Door op 5 juni 2015

Géén verbod maar een eigen, vrije keuze!

Als je werkt, kinderen hebt om voor te zorgen en daarnaast ook nog actief bent als vrijwilliger is je agenda door de week al snel vol. Allemaal dingen die ik met plezier doe maar dan blijft er soms ook weleens wat liggen. Graag zou ik ook eens lekker de boodschappen op zondag doen zodat ik op zaterdag met de kinderen mee naar voetbal of tennis kan en niet in de stress hoef te schieten dat er niets meer in de koelkast staat.
Op zondag af en toe eens het centrum in kunnen om rustig te shoppen en daarna op een terrasje blijven hangen. Op zondag de tuin opknappen of een cadeautje kopen voor de verjaardag die ik bijna vergeten was.

Voor mij geen principiële bezwaren en winkeliers mogen van mij zelf beslissen of ze wel of niet open willen. In de jaren dat ik in Canada woonde waren er diverse supermarkten die 24/7 open waren maar ook daar was niet èlke winkelketen midden in de nacht open. Inmiddels bedrijven internetwinkels een 24-uurs economie en ik betrap mezelf erop dat ik steeds vaker op een moment van rust hiertoe mijn toevlucht neem ’s avonds maar juist ook op zondag. Is dat wat we in Ede willen?

Als kersverse fractievolger hoop ik allereerst dat Ede op 10 juni massaal stemt tijdens het allereerste referendum in onze gemeente. Ik ben ervan overtuigd dat velen zich in bovenstaand verhaal herkennen en persoonlijk hoop ik dan ook van harte dat de Edese bevolking ruimte kan en zal geven om de verplichte sluiting op zondag los te laten. En dan kan iedereen, òòk de winkelier zijn eigen afweging maken.