14 maart 2018

Harry van Huijstee #1 Lijsttrekker

Naam: Harry van Huijstee

Leeftijd: 57 jaar

Dagelijks leven: Ik ben op dit moment wethouder in onze mooie gemeente, met als portefeuille: Wonen, Ruimtelijke ontwikkeling stedelijk gebied, Nieuwbouwprojecten, Welzijn en Wijkaanpak, Burgerparticipatie, Emancipatie en antidiscriminatie, Bedrijfsvoering, Financiën

Thuissituatie: Ik woon samen met Elisabeth in Kernhem.

Hobby’s: Lezen, tuinieren, wandelen met Nikki ( onze hond)

Mooiste plek in Ede: Edese Hei, vooral in de ochtend als de zon net op is, met Nikki op de Drieberg en dan rond kijken.

Waarom PvdA: Eerlijk delen van kennis, inkomen en zeggenschap: dat is waar het voor mij om draait in de politiek. En dat vind ik bij de PvdA. Daarnaast wil ik ook graag wat bereiken in de politiek daarvoor moet je op zoek naar medestanders, bereidt zijn tot compromissen en dat vind ik ook in de PvdA. In Ede vertaalt zich dat in dat ik graag wil dat Ede met al haar contrasten een mooie en sociale stad is, waar het goed wonen is voor iedereen. Een stad waar mensen voor elkaar zorgen en solidair met elkaar zijn. Een stad waar een fatsoenlijke woning is voor iedereen. Een stad waar we aandacht hebben voor kunst, cultuur en het mooie buitengebied.

Een balans zoeken tussen alle contrasten die er zijn in een stad als Ede, contrasten tussen mensen, wensen en ambities, dat is de opgave van de lokale politiek en daar zet ik me graag voor in.

Wat kan in Ede beter:  Meer betaalbare woningen, er is een tekort aan goedkope huur woningen, woningen voor starters en ouderen. Ook het mee doen kan beter, onze mede Edenaren beter laten mee doen door laaggeletterdheid te bestrijden. Ede kan toegankelijker  door drempels letterlijk en figuurlijk weg te nemen. En natuurlijk mis ik een kermis in Ede die moet zeker terug komen.

Harry van Huijstee