Door Karin Bijl op 14 maart 2018

Karin Bijl, kandidaat #2 op de lijst van de PvdA Ede

Naam: Karin Bijl

Leeftijd: 45 jaar

Dagelijks leven: Ik ben sinds december 2017 raadslid en tevens fractievoorzitter. De onderwerpen waar ik afgelopen jaar woordvoerder van ben geweest zijn onder andere; Wonen, Duurzaamheid en Beheer Openbare Ruimte. Ik heb een brede kennis en interesse in onderwerpen die op de gemeentelijke agenda staan en ervaring bij diverse overheden. Momenteel werk ik bij de afdeling Modellenontwikkeling bij Quantaris, een bedrijf dat software voor het notariaat ontwikkeld.

Thuissituatie: Ik ben getrouwd, heb twee zoons.

Hobby’s: Ik houd van gezelligheid, tennis bij ETC, lekker eten, reizen en tijdens het reizen lezen

Mooiste plek in Ede: Thuis, en dat is in het groene en mooie Veldhuizen

Waarom PvdA: Ik ben altijd al actief geweest in de medezeggenschap bij scholen en later in de ondernemingsraden voor het werk. Meepraten en meesturen vind ik leuk en belangrijk. Bij de PvdA voel ik me thuis en wil ik graag mijn talenten inzetten.

Zorgen dat iedereen mee kan doen. Dat iedereen gelijk is en kansen krijgt om te leren, te werken, zichzelf te ontwikkelen. Dat we solidair zijn met elkaar en verbonden. Dat is voor mij de PvdA.

Door mijn vrijwilligerswerk bij Humanitas Thuisadministratie heb ik gezien hoe moeilijk het voor sommige mensen is om financieel rond te komen door problemen waar ze soms wel en maar vaak ook niet zelf iets aan konden doen. Wat voor effect dat heeft op een gezin, op kinderen en op een individu. Ik ervoer dat scholen en zorgverleners hier hard aan werken, hoe belangrijk preventie is en hoeveel vrijwilligers in Ede zorgen voor een ander, gewoon zomaar omdat ze dat kunnen.

Wat kan in Ede beter:  De communicatie van de gemeente naar de inwoners. Laten we mét elkaar in gesprek blijven, inwoners onderling, de gemeente met de inwoners en zeker ook de politiek. Ons verkiezingsprogramma heet `Ede Verbonden`: kijken naar de overeenkomsten in wat we willen liever dan de verschillen benadrukken. En daaraan werken, bijvoorbeeld op onderwerpen als het beheer van de openbare ruimte, wijken en wonen, verkeer.

Karin Bijl: Zeker zijn – van een bruisend Ede

Karin Bijl

Karin Bijl

Naam: Karin Bijl Leeftijd: 45 jaar Dagelijks leven: Ik ben sinds december 2017 raadslid en was tot april 2018 fractievoorzitter. In de nieuwe Raad weer fractievolger. De onderwerpen waar ik afgelopen jaar woordvoerder van ben geweest zijn onder andere; Wonen, Duurzaamheid en Beheer Openbare Ruimte. Ik heb een brede kennis en interesse in onderwerpen die op de gemeentelijke agenda

Meer over Karin Bijl