7 december 2017

Karin Bijl benoemd tot fractievoorzitter PvdA Ede

Vanavond heeft Henk Buikema afscheid genomen van de raad, daarna is Karin Bijl geïnstalleerd als nieuw raadslid om zijn plaats in te nemen. Hieronder het persbericht dat hierover is verzonden:

Persbericht

Ede 7 december 2017

Karin Bijl benoemd tot fractievoorzitter PvdA Ede

Karin Bijl is vandaag officieel benoemd als nieuw raadslid voor de PvdA Ede. Ze volgt daarmee Henk Buikema op, die trad onlangs terug wegens zijn gezondheid. Karin neemt ook zijn plaats in als fractievoorzitter. Met Ria Maliepaard is daarmee de PvdA-fractie weer compleet.

Karin staat na de huidige wethouder en lijsttrekker Harry van Huijstee nummer twee op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. Halverwege deze periode trad ze aan als fractievolger met onder meer wonen, openbare ruimte en duurzaamheid in haar portefeuille.

Over haar benoeming als fractievoorzitter zegt Karin: ‘Ik ben blij dat de partij en de fractie mij het vertrouwen geeft om onze fractie te gaan leiden. We richten ons naast het raadswerk ook op de komende verkiezingen, waarin we als PvdA werken aan een verbonden Ede. Ik zie het als mijn taak op te komen voor alle Edenaren, vooral als het gaat om betaalbaar wonen en voldoende werk in onze prachtige gemeente.’

Voor meer informatie:

Karin Bijl, karin.bijl@ede.nl, 06-57039225