Zorgen over renovatie van de Elskamp, PvdA Ede stelt raadsvragen

Door Tijani Zallali op 11 oktober 2018

Renovatie flats Ede Zuid

De PvdA Ede is geschrokken van de berichtgeving rondom de renovatie van de Elskamp flat in Ede-Zuid. We zijn daarop gaan praten met bewoners van de Elskamp en constateren de volgende zaken:

1- Een onveilige, inbraak gevoelige situatie door de steigers, in principe heb je de lift niet nodig om naar boven te gaan.
2- In de lift is brandbaar hout gebuikt om de lift te beschermen.
3- Slechts twee uur in de week spreekuur in een mobiele post voor de flat, waar de bewoners vragen kunnen stellen blijkt veel te weinig.
4- Bewoners moeten in de kou wachten want de ruimte die beschikbaar is te klein en biedt bovendien totaal geen privacy.
5- De helft van de flat heeft geen verlichting buiten, wat een onveilige situatie oplevert.
6- Veel bouwmateriaal staat onbeheerd buiten, dit kan zo uitwaaien.
7- De manier van werken binnen het huis, alles wordt in 1 keer aangepakt i.p.v. van gefaseerd wat de situatie nog enigszins leefbaar zou houden, dit is voor een aantal bewoners erg lastig en levert onevenredig veel hinder op,
8- Vergoeding of een tijdelijk huis is niet voor iedereen weggelegd, de regels zijn zo dat mensen creatief moeten zijn om in aanmerking te komen voor de regeling.
9- Het aantal dagen onderhoud loopt tot 32 dagen, dat is echt veel te lang.
10- De informatievoorziening aan de bewoners is niet altijd optimaal geweest.

Nu is het helder dat de aannemer en de eigenaar Woonstede, primair verantwoordelijk zijn voor een goede uitvoering van de renovatie. Maar ook de gemeente heeft voor de PvdA hier een rol zowel voor het borgen van de leefbaarheid en veiligheid van Edese burgers, maar ook als primair verantwoordelijke voor volkshuisvesting en daarmee ook als opdrachtgever van Woonstede

De PvdA Ede heeft daarom de volgende vragen:

1 – Is het college bekend met de problemen bij de renovatie van de Elskamp flat in Ede zuid?
2 – Deelt het college de mening van de PvdA Ede dat de renovaties zorgvuldiger en met minder overlast dien te worden uitgevoerd?
3 – Wil het college in overleg gaan met Woonstede om te bespreken hoe de situatie voor de bewoners van de Elskamp zo snel mogelijk verbeterd kan worden?
4 – Wil het college in overleg met Woonstede om toekomstig renovaties beter te organiseren en dit ook in de prestatie-afspreken met Woonstede vast te leggen?

Namens de PvdA Ede

Harry van Huijstee/Tijani Zallali

Bijlage: 2 foto’s van de Elskamp in het donker

Tijani Zallali

Tijani Zallali

Naam: Tijani Zallali Leeftijd: 45 jaar Dagelijks leven: Ik werk als financial voor de HISWA Vereniging in Amsterdam, ben voorzitter van Samenstede en bestuurder van het Islamitische Culturele Centrum Ede. Thuissituatie: Mijn moeder, vrouw en drie prachtige kinderen; we wonen in Ede-Zuid sinds 2002. Hobby’s: Sporten, lezen, mensen helpen en verbinden. Mooiste plek in Ede: de Sysselt, prachtig

Meer over Tijani Zallali