7 mei 2013

Bereikbaarheid nieuwe klinkenberg

De PvdA stelde op 28 februari 2013 schriftelijke vragen aan het college van B&W met als doel om te zorgen dat de nieuwe huisvesting van verzorgingshuis de Nieuwe Klinkenberg beter bereikbaar wordt per openbaar vervoer

Het college werd verzocht om de volgende vragen schriftelijk te beantwoorden:

Is het college bereid de aanrijroute naar “de Nieuwe Klinkenberg” zodanig vorm te geven dat stadsbus lijn 6 haltes krijgt voor of nabij de entree van “de Nieuwe Klinkenberg”?

Toelichting:

Vilente had op zaterdag 23 februari een druk bezochte open dag in “de Nieuwe Klinkenberg”. In de reacties van bezoekers en bewoners viel ons op dat veel mensen de bereikbaarheid van de locatie noemden. Het ging daarbij om bewegwijzering en vooral over de bereikbaarheid met het openbaar vervoer.

Stadslijn 6 loopt over de Nieuwe Kazernelaan en is een dienst die om het half uur rijdt. Bij de afslag naar de Elias Beeckmankazerne en de Simon Stevinkazerne is een tijdelijke bushalte geplaatst: gewoon een paaltje met een bordje in het gras, zonder bankje of beschutting en op een flinke afstand tot de hoofdentree van “de Nieuwe Klinkenberg”. De looproute naar de bushalte gaat slechts een klein deel over het trottoir en verder vooral over de beklinkerde rijbaan.

Voor bezoekers en zeker voor veel bewoners is de overbrugging van de entree van “de Nieuwe Klinkenberg” naar de provisorische bushalte eigenlijk niet te doen.

De regiotaxi doet “de Nieuwe Klinkenberg” aan, maar kent een wachttijd. En de wachttijd voor de regiotaxi vanuit het centrum overbruggen is ook niet echt optimaal.

Er zijn naar onze mening diverse mogelijkheden voor verbetering denkbaar. Zo lijkt het ons vrij eenvoudig om het stadsbusje langs de hoofdentree van “de Nieuwe Klinkenberg” te leiden. De aanrijroute kan vanaf de Nieuwe Kazernelaan eenvoudig worden doorgetrokken over de bestaande weg richting Flexhotel en dan weer uitkomen op de Arnhemseweg of met een bocht en bijvoorbeeld met stelconplaten eerder worden doorgeleid naar de Nieuwe Kazernelaan.