10 december 2020

Pvda vraagt college Ede om tegemoetkoming toeslagenaffaire bij ouders niet te verrekenen

Duizenden ouders zijn afgelopen jaren de dupe geworden van het fraudebeleid van de Belastingdienst. De toeslagenaffaire is veel in het nieuws geweest, heeft ons schrijnende situaties laten zien en de overheid heeft hierin een lelijke rol gespeeld.

En ook het afhandelen van de compensatie voor de ouders die slachtoffer werden verloopt nog steeds zeer moeizaam. Door vertragingen weten veel ouders nog steeds niet of ze in aanmerking komen voor compensatie en zo ja hoeveel. Dat heeft grote gevolgen en vreet aan mensen.

Bijna negenduizend ouders die zich voor 1 november bij de Belastingdienst hebben gemeld omdat ze vermoeden slachtoffer te zijn in de toeslagenaffaire, krijgen voor de feestdagen eenmalig 750 euro tegemoetkoming en daar zullen ook ouders in Ede bij zijn.

De partij van de arbeid in Ede juicht de uitkering van deze tegemoetkoming toe en is van mening dat deze op geen enkele wijze verrekend zou mogen worden met gemeentelijke regelingen.

Daarom vragen wij, met alle mede indieners van deze motie ChristenUnie, GroenLinks, Gemeentebelangen, democratische kiezers ede, ede nu, D66, cda en burgerbelangen om

  • de uitkering van € 750,- die de getroffenen van de toeslagenaffaire dit jaar krijgen op geen enkele manier te verrekenen met de bijstandsuitkering of andere gemeentelijke uitkeringen;

Zie ook MotievreemdPvdAe.a