Algemene Ledenvergadering 8 december 2020

Door Henk Buikema op 7 december 2020

Agenda Algemene bestuursvergadering PvdA afdeling Ede 8 december: 20.00-21.30
Locatie: mijnpvda.nl > Samen Online, inloggen kan vanaf 19.45u.

  1. Welkom.
  2. Gast. ( is nog onzeker wie, mogelijk pas na de rondvraag, zodra het duidelijk is informeer ik u daar nog over)
  3. Vaststellen van deelname aan de Gemeenteraadsverkiezingen maart 2022.
    Voorstel bestuur: de PvdA doet als zelfstandige partij mee aan de Gemeenteraadsverkiezingen van de gemeente Ede op 16 maart 2022.
  4. Werkwijze van programcommissie:
    Voorstel bestuur: als uitgangspunt hanteren we het landelijke format voor het verkiezingsprogramma. Lokaal organiseert de programmacommissie (Karin Bijl, Henk Buikema) in de maanden april en mei 2021 een 5-tal thema avonden rond de volgende thema’s:
    1. zorg en welzijn
    2. wonen, leefbare buurten en veiligheid
    3. sport en cultuur
    4. werk en onderwijs
    5. leven in een duurzame groene omgeving
    In juni en juli 2021 wordt het verkiezingsprogramma uitgewerkt en in september 2021 in een algemene ledenvergadering aan de leden voorgelegd. Daarna met opmerkingen opnieuw uitwerken en op 30 november 2021 wordt het ontwerpverkiezingsprogramma voorgelegd aan de leden om dan definitief vastgesteld te worden.
  5. Procedure voor profielschets kandidaten en fractievoorzitter:
    Voorstel bestuur: we maken gebruik van profielschetsen die bij de vorige verkiezingen voor GR in Ede zijn gehanteerd en profielschetsen die door het CLB geleverd worden en bestuur komt in februari 2021 met uitgewerkte profielschetsen voor raadsleden, fractievoorzitter en wethouder.
  6. Kandidaatstellingscommissie en de opdracht:
    Voorstel bestuur: de KC gaat advies uitbrengen aan het bestuur om te komen tot een kandidatenlijst. In april 2021 gaat de oproep uit naar leden om te solliciteren naar een plaats op de kandidatenlijst op basis van de definitieve profielschetsen. Uiterlijk 6 september 2021 moet de sollicitatie gemeld zijn bij de secretaris van de afdeling. In september/oktober 2021 voert de KC gesprekken met de kandidaten. Uiterlijk 15 november 2021 is er een voorstel van de kandidatenlijst. Deze wordt verspreid onder de leden en op 30 november 2021 is er een ledenvergadering waar de definitieve lijst wordt vastgesteld.
  7. Vaststellen procedure rond mogelijke wethouder.
    Voorstel bestuur: de nieuwe fractie bepaalt welke kandidaat-wethouder naar voren geschoven wordt, uiteindelijk beslist de ledenvergadering over de kandidatuur van de wethouder.
  8. Samenwerking met andere partijen
    Voorstel bestuur: vooralsnog kiezen we voor een zelfstandige koers, maar sluiten nauwe samenwerking met GL en D’66 na de verkiezingen niet uit. Mede afhankelijk van lokale en landelijke ontwikkelingen in hoeverre we samen optrekken met deze partijen.
  9. Begroting 2021
  10. Werkplan 2021
  11. Rondvraag.
Henk Buikema

Henk Buikema

In 1955 geboren te Woerden als jongste in een gezin van 10 kinderen. Een rijke en liefdevolle omgeving om het leven te leren. Een echte onderwijsfamilie, 5 van de 10 kinderen werkten in het onderwijs, waaronder ikzelf. In 1971 naar Bennekom verhuisd, vanwege het pensioen van mijn vader. Na de middelbare school naar de Chr.

Meer over Henk Buikema