Door Sarah Cummings op 8 januari 2019

In Memoriam Tine Hassing

 

In dankbaarheid voor wat zij heeft betekend voor de Partij van de Arbeid in Ede herdenken wij Tine Hassing

Tine werd in 1956 lid van de PvdA en maakte van het begin af aan deel uit van de sociaaldemocratische vrouwen, de voorgangster van de Rooie Vrouwen. Tine had een authentieke hekel aan de naam Rooie Vrouwen maar was wel erg in voor de door hen georganiseerde studiebijeenkomsten. Voor de afdeling hielp ze altijd mee met het in elkaar zetten van het afdelingsblad Open Kaart: vanaf de stencilmachine al wandelend rond een keukentafel. Tijdens de campagnes was ze ook altijd bereid om in wijken huis-aan-huis te folderen.

Tine was, met haar in 2012 overleden man Frans,  één van die trouwe leden waar de PvdA veel aan te danken heeft. Ze was er toen de PvdA groot was en ze is gebleven toen ze met leden ogen aanzag hoe de PvdA kleiner werd. Met haar Rooie Vrouwen – vriendinnen Bep Pampiermole en Hetty Blaauw was ze een trouw bezoekster van de ledenvergaderingen. Mensen als Tine kan de PvdA eigenlijk niet missen.

Sarah Cummings/ Voorzitter

Harry van Huijstee/ fractievoorzitter

Sarah Cummings

Sarah Cummings

Ik ben in het voorjaar van 2014 lid geworden van de PvdA; twee weken nadat ik de Nederlandse nationaliteit had gekregen. De reden om voor de PvdA te kiezen was simpel: ik wil me graag inzetten voor een solidaire samenleving. Goede zorg, onderwijs en een eerlijk inkomen zijn geen ‘goede doelen’ maar een recht voor

Meer over Sarah Cummings