Door op 15 september 2013

Mensen in bijstand lenen weer via ede

Normal
0

21

false
false
false

NL
JA
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:Standaardtabel;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”,”serif”;
mso-fareast-language:JA;}

Mensen in de Bijstand kunnen bij geldnood weer lenen bij de gemeente.

Een aantal jaar geleden besloot de gemeente Ede dat mensen met een laag inkomen bij grote en noodzakelijke uitgaven niet langer geld konden lenen bij de gemeente zelf, maar dat dit voortaan ondergebracht werd bij de Stadsbank in Arnhem.

De PvdA krijgt sindsdien signalen dat de rentepercentages die gevraagd werden voor een lening veel te hoog zijn en wel van 10 tot 16 % !!

De PvdA heeft dit diverse malen aan de orde gesteld en onlangs kregen we bericht dat in ieder geval de WWB-gerechtigden voortaan weer een klein bedrag kunnen lenen bij de gemeente wanneer ze onverwacht voor een grote uitgave staan en bestaande regelingen niet van toepassing zijn. De rente die hiervoor betaald moet worden zal aanzienlijk lager zijn. Het precieze rentepercentage wordt nog door de gemeente bekend gemaakt.

Wij zijn hier blij mee.  Desgevraagd heeft wethouder Ligtelijn de fractie van de PvdA toegezegd dat ze alles op alles gaat zetten om en de rente zo laag mogelijk te houden en te zien of er uitgebreid kan worden tot de groep die nog net bij boven bijstandsniveau zit. Wij houden u op de hoogte!