Door Wout Schotsman op 23 april 2014

Paul Tang in Indische Buurt

DE INDISCHE BUURT IN EDE IS OOK EUROPA
Zaterdag werd de Indische Buurt bezocht door de PvdA. Een aantal bewoners trof een bijzonder koppel aan de deur: Marije Eleveld, lijsttrekker voor de Edese PvdA en Paul Tang, lijsttrekker voor de PvdA voor de Europese Verkiezingen.
“Is dit nu een achterstandsbuurt?” vraagt Paul Tang verbaasd, kijkend naar keurig verzorgde tuintjes, schone straten en prima huizen. “Ede heeft helemaal geen achterstandswijken, zoals jij bedoelt,” legt Marije Eleveld trots uit. “Er zijn wel flinke verschillen in gemiddeld inkomen van de bewoners en in de leeftijd van de buurten. Deze buurt is in de 50-er jaren haastig gebouwd en is begin 80-er jaren gerenoveerd. Opknappen noemde we dat toen. Nu is Woonstede weer bezig groot onderhoud voor te bereiden”. Tijdens de gesprekken blijkt daar zeker behoefte aan te zijn. De PvdA-ers noteren hier en daar een opmerking voor Woonstede. Zo wordt er geklaagd over donkere en verpauperende achterpaden. Op vragen over de Europese Verkiezingen komt moeizamer antwoord. “Dat is wel ver weg. We weten er niet zoveel van,” is regelmatig te horen. Wat van Europa verwacht wordt? Meer werk, wordt meerdere malen genoemd. Paul Tang vertelt enthousiast wat hij wil met Europa: Mensen centraal, niet het begrotingstekort. Meer banen. Aanpakken van banken en bonussen. Verdraagzaamheid, geen haat en nijd. “Mooi”, zegt een bewoner nuchter, “maar hoe dan?” Paul lacht: “Hoe is een tweede. Maar eerst moeten de sociaaldemocraten in het Europees Parlement sterk genoeg zijn om iets te kunnen veranderen en te kunnen verbeteren. Dat betekent in Nederland op de PvdA stemmen op 22 mei!” De bewoner kijkt, met een roos in zijn hand, Paul en Marije peinzend na als die naar zijn buren gaan.

Wout Schotsman

Wout Schotsman

1 Naam: Wout Schotsman 2 Leeftijd: 70 jaar 3 Dagelijks leven:  correspondent Bennekoms Nieuwsblad 4 Thuissituatie: Bijna 50 jaar getrouwd met Thea, woon ruim 40 jaar in Bennekom, waar dochter, echtgenoot en kleindochter ook wonen, zoon in Amersfoort 5 Hobby’s: Lezen, jeugdbegeleiding badminton in Ederveen, Kinderdorp in Bennekom 6 Mooiste plek in Ede: Goudsberg Lunteren en

Meer over Wout Schotsman