‘Sociaal Gelderland voor iedereen’

18 februari 2023

Peter Kerris, provinciaal lijsttrekker PvdA

‘Sociaal Gelderland voor iedereen’

Meer betaalbare huur- en koophuizen. Isolatie van tochtige woningen. Behoud van het openbaar vervoer. Dat zijn speerpunten van PvdA-lijsttrekker Peter Kerris. “Om de tweedeling in de samenleving tegen te gaan, is vooral actie nodig op die terreinen.”

De provinciale verkiezingen komen eraan. Op 15 maart kunnen we stemmen. Kerris (37) is lijsttrekker van de PvdA. “De politiek kan en moet de kloof tussen arm en rijk aanpakken. Ik kies voor een sociaal Gelderland voor iedereen.”

Peter Kerris groeide op met zijn moeder. Zij kon vanwege haar gezondheid niet werken. “Door maatregelen van de overheid hadden we het toch goed. Sport en pianoles, de verwarming aan, het kon allemaal. Dat gun ik iedereen. Daarom zit ik in de politiek.”

Hij was afgelopen vier jaar gedeputeerde in provincie Gelderland. De PvdA zat mede aan de knoppen in het provinciehuis. Hij was zelf onder meer verantwoordelijk voor woningbouw. Waar hij trots op is? “Met hulp van de provincie zijn 30.000 woningen extra gebouwd en 6.000 woningen geïsoleerd. Dat was zonder de provincie niet gelukt. Meer jongeren kunnen nu een gezin stichten in de buurt waar ze graag willen wonen. En ouderen kunnen van hun oude dag genieten in een warme, betaalbare woning.”

Het station Ede-Wageningen krijgt een enorme opknapbeurt. In de directe omgeving – op het kazerneterrein en het Enka-terrein – is de woningbouw volop aan de gang. Kerris: “Hierdoor krijgen mensen met een gewone baan weer perspectief op een fijn leven. De provincie heeft dit mede mogelijk gemaakt. Dat is nou precies wat de politiek moet doen.”

De PvdA-lijsttrekker maakt zich zorgen. Een groeiende groep inwoners van Gelderland komt in de knel. Ze staan op de wachtlijst voor een huis of kunnen de energierekening niet meer betalen. “De PvdA staat voor een Gelderland waar we samenwerken aan oplossingen en waar alle mensen meetellen.”

PvdA Gelderland wil:

Betaalbaar wonen

Geen energie-armoede

Goed en betrouwbaar openbaar vervoer

Sociaal voor iedereen, stem 15 maart PvdA!

Meer info: gelderland.pvda.nl