Door op 24 februari 2014

“Niets veranderen hier”

Ingrediënten: 10 actieve PvdA-ers in rode jasjes, voorzien van rozen en vragenformulieren. Daarnaast wijkbewoners die thuis zijn op de zaterdagochtend en een paar vragen willen beantwoorden over hun wijk. De PvdA doet het al jaren in Ede. Om de maand bezoeken we een wijk om te horen wat er leeft en wat de partij op de agenda moet zetten. De afgelopen keren bezochten we de Patrimoniumbuurt, de Veldenbuurt in Veldhuizen, het nieuwste deel van de Uitvindersbuurt en de Dalen in Veldhuizen. Afgelopen zaterdag was het andere deel van Oud Ede Zuid aan de beurt, rondom de Nijverheidslaan en de Poortlaan. Een deel gerenoveerd en een deel nieuw. Ons verzamelpunt was speeltuin de Zanderij, een mooie speelvoorziening in deze wijk, waar we geweldig ontvangen werden.

Een hele grote mate van tevredenheid troffen we in ruim 70 gesprekken aan. Men is zeer tevreden over de woningen (vooral de nieuwbouw) en de rust. Vooral in het nieuwe deel is men te spreken over de gezelligheid en sociale samenhang. In het oudere deel bleek die samenhang er minder te zijn.

Natuurlijk was niet iedereen alleen maar tevreden. 11 mensen ervoeren overlast. Onder andere van hondenpoep en hangjongeren. Vooral bij het park zijn die laatsten een probleem. Een aantal ouders durft hun kleine kinderen hier niet meer heen te laten gaan. Dat vraagt dus aandacht van de PvdA! Ook de hondenpoep is een probleem en de mensen met een hond droegen zelf een oplossing aan: er ontbreken prullenbakken om de uitwerpselen in kwijt te kunnen. Daar kan wellicht iets aan veranderd worden. We gaan ermee aan de slag!

Tot slot was er ook in dit deel van de wijk zorg over de komst van de moskee. Vooral het verkeer moet goed geregeld worden. Daarnaast pleit men ervoor dat er geen harde oproep tot gebed plaatsvindt. Dat laatste hebben we als PvdA als voorwaarde gesteld bij de nieuwbouwplannen. In een convenant tussen gemeente en moskeebestuur wordt geregeld dat er buiten geen luidsprekers komen.

We zijn weer veel informatie rijker. We gaan kijken wat we op korte termijn al kunnen verbeteren en binnen twee weken krijgen alle bewoners een terugkoppeling in huis.