Even voorstellen: nieuwe penningmeester bestuur

Door Evert-Jan Moraal op 5 november 2020

Toen Henk Buikema mij vroeg of ik iets voor onze Partij wilde betekenen heb ik niet lang hoeven nadenken. Lokale politiek wordt steeds belangrijker en staat dicht bij de mensen. Als Lunteraan wil ik dat in een grote gemeente als Ede ook de buitendorpen goed hun stem kunnen laten horen. Naast de confessionele partijen moet ook de PvdA haar geluid beter laten doorklinken in de dorpen.

De sociaaldemocratie is in mijn ogen essentieel voor een rechtvaardige en stabiele, harmonieuze samenleving. Het neoliberalisme en marktdenken brengt ons niet samen maar verdeelt de maatschappij. In het besef dat ik wat kan betekenen voor Lunteren via de lokale politiek heb ik ja gezegd op de vraag in het bestuur van de partij mee te draaien. Meepraten en mede richting geven vind ik leuk en belangrijk maar ik ben wel een doener. Bij de PvdA voel ik me thuis en wil ik graag mijn ervaring en talenten inzetten. Zorgen dat iedereen mee kan doen. Dat iedereen de kans krijgt om te leren, te werken en zichzelf te ontwikkelen. Dat we solidair zijn met elkaar en verbonden. Dat is voor mij de PvdA.

Als kersverse penningmeester heb ik wel gezien dat de financiële middelen van PvdA Ede erg beperkt zijn. De landelijke verkiezingen komend voorjaar beloven weer een mooie groei van het aantal Kamerzetels en natuurlijk willen wij dat bij de Gemeentelijke verkiezingen in 2022 voor Ede ook realiseren.

Vandaar dat ik alle partijleden bij deze direct maar oproep om een extra bijdrage te leveren aan de campagnekas. Als we allemaal eenmalig €30,- overmaken naar rekening NL54 RABO 0150 8850 08 (mag natuurlijk ook meer zijn) dan gaan wij samen een geweldige verkiezingscampagne voorbereiden!

De vorige Algemene Ledenvergadering was online vanwege de Corona perikelen maar ik hoop jullie spoedig allemaal te ontmoeten bij nieuwe en inspirerende partijactiviteiten!

Hartelijke groet,

Evert-Jan Moraal

Evert-Jan Moraal

Evert-Jan Moraal

Geboren in 1949 en na een loopbaan in marketing en verkoop van producten en systemen in de industriële automatisering ben ik nu geruime tijd gepensioneerd en woonachtig in het mooie dorp Lunteren. Stilzitten is niks voor mij en dus ben ik voor de dorpsgemeenschap actief als vrijwilliger voor diverse stichtingen en verenigingen. Ik ben getrouwd

Meer over Evert-Jan Moraal